0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

A függöny olyan dolog, ami a házunk, lakásunk bensőséges hangulatát biztosítja. Szerintem nagyon fontos, hogy amikor az ember hazaér, pihenni szeretne, és a családjával eltöltene pár órát, ki tudja zárni a külvilágot. Sokan bele sem gondolnak, de a függönytől lesz igazán otthonos egy szoba. Képzeljétek csak el, hogy nincs egy darab függöny sem nálatok. Természetesen vannak kivételek, például az ultra modern lakások, házak, ahol automatikus még a reluxa is és időzítve van a bioritmusodhoz. Személy szerint mindig is furcsának tartottam, hogy egy panelben valaki nem tesz fel függönyt, lehet, bele sem gondol, hogy este, amikor félig pucéran kimegy a konyhába inni egy utolsó pohár vizet alvás előtt, épp akkor nézelődik a szemben álló tízemeletesből Józsi bácsi/Bözsi néni… Mindez persze van, akit teljesen hidegen hagy.

Én szeretem ezeket a különleges anyagokat, amiket az ablak elé aggattunk, de nem mindegy az sem mire. Amikor elkezdtem kutakodni karnisok után, sok weboldalon nézelődtem,  barkácsáruházakban, szakboltokban és néha elhűlve figyeltem az ár-érték arányokat.

Tulajdonképpen az egyszerű „hagyományos” fa karnisok 4-5 ezer Ft-tól kezdődnek, és a divatból már igencsak kifelé lábalnak. Én nagyon beleszerettem a rusztikus, vidéki stílusba, szeretem, ha valami nem gyártósori példány és kicsit különlegesebb. Pinterest-en akadtam rá arra, ami otthon könnyedén elkészíthető és csak pár egyszerű akasztó kell hozzá, egy deszka és csavarhúzó. Én a fűtéscső takarása során megmaradt faanyagból készítettem el, és ebben Anyukám is a segítségemre volt.

Egyik kedvenc példa: https://hu.pinterest.com/pin/483644447482234351

Lefektettük a földre a deszkát és a függöny füleinek távolságának kimérésével egyszerűen felcsavaroztuk a kis akasztókat. Az első kampónál alig vártam, hogy felfúrjuk a falra, nagyon egyszerű és látványos. A akasztókat az Obi-ban vásároltuk és 350 Ft-ba került darabja.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?