0 0
Read Time:2 Minute, 17 Second

Amikor tervezgettük a földszinti nappalit, a lépcső alatti rész volt a mumus, mivel a lépcsővel szemben van egy terasz ajtó, ahova egyszerűen nem lehet esztétikusan média falat tenni, de természetesen onnan jött ki a hálózati kábel. Hát, hogy fogjuk elvinni odáig a kábelt? – több órányi agyalás után megszületett a megoldás, veszünk egy jó hosszú UTP kábelt, amit gyorskötözővel rögzíteni fogunk a fűtés csövekhez. Talán a csövek okozták a legnagyobb fejtörést, de erről egy másik bejegyzésben fogok írni.  Miután rögzítettük és átvezettük a lépcső alá, már csak azt kellett megoldani, hogy a falban legyen elvezetve. Ezt a részt nem ajánlom házilag megcsinálni, bízza mindenki szakemberre, nekünk a kedves szembe szomszédunk (aki villanyszerelő) segített mindebben. Szuper munkát végzett, ezúton is hálásak vagyunk neki!

Burkolat választás menete

Abban biztosak voltunk, hogy miután a felső emeleten is van egy kisebb fal, ami „hamis” kő burkolattal van kirakva, lentre is hasonló megoldást szeretnénk. Sokat számít, hogy hol vásárolunk ilyen burkolatot, hiszen nem csak árban, de minőségben is eltérnek, nem beszélve arról, hogy ezek a burkolatok nem igazi kőből vannak, tehát nem árt, ha legalább úgy néz ki mintha..  Mielőtt választottunk, azért nyilvánvalóan piackutatást végeztünk, referenciákat néztünk, de a legjobb választás egy veszprémi kisvállalkozásra esett, Hölgyeim és Uraim, nem más, mint a Rozsnyó díszburkolatok lett a nyerő. Mind árban, mind minőségben megfeleltek az elvárásainknak, illetve választékban is ott vannak a toppon. Érdemes meglátogatni a Facebook oldalukat (https://www.facebook.com/rozsnyoi.diszburkolatok/) vagy a weboldalukat (http://www.ko-tegla.hu/). Kellemes csemegézgetést kívánok, nem lesz könnyű a választás!

Nálunk a fenti szintre az EVIA beige, a földszintre pedig EVIA zöld falburkolat került, ezeket a „soroskő” menü alatt találjátok a honlapjukon.

A fenti szinten szerettük volna, ha világos marad a fal, hiszen alapból lambériás a tetőterünk, lent viszont van egy jó kis cserépkályhánk, ami egy sötétebb vöröses-barnás színnel dominál (ehhez próbáltunk színt választani, amikor a lépcsőlapok színeit kerestük), így olyan kellett, ami kicsit vöröses, kicsit barnás, kicsit szürke, na ez lett az EVIA zöld.

Nem tudtam milyen lesz, mert a falak fehérek voltak előtte és ezek a kövek biztosan megváltoztatják a hangulatot a házba belépve. A felrakásához, szintén kell egy kis szaktudás, például nem árt, ha jó a ragasztó minősége, nálunk MAPEI Adesilex P9-el lett rakva, ez egy flexibilis ragasztó, mi a cserépkályha miatt bebiztosítottuk magunkat, hogy tuti legyen, és nehogy lepotyogjon egy-egy darab, illetve az sem mindegy mennyi ragasztó kerül a kövekre, amikor rányomod a falra és sok anyagot kinyom oldalra, akkor biztosan sokat tettél rá. Felrakásnál folyamatosan kell nézni a vízszintet, ez alap, vízmérték nélkül neki se kezdj, mert nagyon béna lesz. Tulajdonképpen ez egy olyan pepecselős munka, amiért a burkolók sok pénzt elkérnek négyzetméterenként (néha 10.000Ft/m2), de ha jó a kézügyességed, akkor hajrá, megéri!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?