1 0
Read Time:1 Minute, 52 Second

Olvasgattam kicsit a témában és kiderült egy 2017-es cikkben leírtak alapján, hogy egy kutatás szerint Magyarország családi házainak és lakásainak felét 1946 előtt építették. Akkoriban nem volt még „divat” a falakban elrejteni a fűtéscsöveket, kit is érdekelhetett az esztétika a háború közvetlen lecsendesedése után, örültek az emberek, ha van hol lakni, békében, szeretetben.

Ám a mai emberek többsége az életét legtöbbször a külsőségek alapján alakítgatja, amiért nem lehet hibáztatni őket, hisz a marketing és a pénz utáni görcsös sóvárgás alakította így. Vajon ez visszafordítható lenne? Biztosan, de akkor miért vannak púpos gyerekek a sok mobiltelefonozástól és miért önti el az óceánjaink partjait a töménytelen mennyiségű felesleges hulladék? Mert, ha beszélgetsz valakivel, akkor tuti, hogy Ő a legnagyobb környezetvédő, de érte nem tesz semmit. A válaszokat magunkban kell keresnünk, de addig is térjünk vissza a fűtéscsövekre.

Ahhoz, hogy valaki jól érezze magát otthon, sok pici apróságon kell változtatnia a környezetében. Persze vannak olyanok, akiket ez teljesen hidegen hagy, erre a bejegyzésre valószínűleg nem is fog ilyen ember rákeresni, rábukkanni. Amikor kész lett a „kővel” kirakott fal, egyből szemet szúrt az a fránya fűtéscső. Nagyjából 2 hónap folyamatos kutakodás következménye lett, amit terveztem, sehol nem találtam egy értelmes ötletet sem arra, hogy a plafontól körülbelül 20 centiméterre elhelyezkedő csöveket milyen megoldással lehet eltakarni. Aztán jött az isteni szikra.

Kivitelezés

 Adott egy 4 méter hosszú, 20 centis deszka, amit valamilyen módon rögzíteni kellene a falhoz és szépen eltakarja, majd azt, amit kell. Tetőléc lett rögzítve a falhoz „L” vasalattal. A léceket 2 réteg lazúrral kentem le és 2 réteg selyemfényű lakkot is kaptak. Nekünk összesen 5-5 db lécre volt szükségünk. A munkához szakembert javaslok, nálunk a Gulácsbau Kft. segített és szerintem tökéletes lett, imádom. Az anyagköltség 20.000Ft lett + munkadíj.

Fény, fény, fény

Lámpát választani nagyon nehéz, és arra gondoltam, legyen egy LED szalag, ami körbefut ezen a takarólécen és megvilágítja a falat. A LED választásához a villanyszerelési üzletben kértünk segítséget, legyen-e vízálló, vagy sem, a profil opálos vagy átlátszó burával jobb e, kell e színes, vagy ha nem, akkor hideg, meleg vagy természetes fehér színben pompázzon majd a szalag..? Mi 2 trafót vettünk, villanykapcsolóval lett bekötve, természetes fehérrel és opálos burával kértük. Összességében a villanyszerelési költségek 40.000Ft + munkadíjban álltak meg.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?